Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Βόμβες "Νυχτερίδα"

Η φράση Βόμβα Νυχτερίδας (Bat Bomb) αναφέρεται στην πρόταση για μια πολεμική επιχείριση στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η επιχείριση θα χρησιμοποιούσε νυχτερίδες που θα έφεραν μικροσκοπικές εμπρηστικές βόμβες πάνω από την Ιαπωνία, δημιουργώντας έτσι βόμβες νυχτερίδων. Τέσσερα βιολογικά χαρακτηριστικά των νυχτερίδων έδωσαν ελπίδες στην επίτευξη αυτού του τρελού σχεδίου:

Οι νυχτερίδες υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς (στο Τέξας των ΗΠΑ, τα σπήλαια προσφέρουν κατοικία σε εκατομμύρια νυχτερίδες).
Μπορούν να σηκώσουν βάρος πέραν του δικού τους κατά την πτήση τους (τα θηλυκά κουβαλούν τα μικρά τους και μερικές περιπτώσεις δίδυμα).
Οι νυχτερίδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη και όσο βρίσκονται σε αυτήν, δεν απαιτούν τροφή ή κάποιου είδους "συντήρηση".
Πετούν στο σκοτάδι και βρίσκουν σκοτεινά μέρη (όπως εύφλεκτα κτίρια) για καταφύγιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το σχέδιο προέβλεπε την εξαπόλυση νυχτερίδων φορτωμένων με βόμβες τη νύχτα, πάνω από Βιομηχανικούς στόχους στην Ιαπωνία. Οι νυχτερίδες με την πτήση τους θα εξαπλώνονταν ευρέως και την αυγή θα κρύβονταν σε κτίρια και αμέσως μετά, ενσωματωμένα χρονόμετρα θα πυροδοτούσαν τις βόμβες προκαλώντας εκτεταμένες πυρκαγιές και χάος. Η ιδέα των βομβών νυχτερίδας προήλθε από τον Χειρουργό Οδοντίατρο, Λίτλε Σ. Άνταμς (Lytle S. Adams), που την παρέδωσε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 1942, όπου και εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Φράκνλιν Ρούσβελτ.[1] Ο Άνταμς στρατολογήθηκε για να πραγματοποιήσει έρευνα και να βρει κατάλληλη ποσότητα νυχτερίδων.

Το μονοπάτι της ευτυχίας από έναν φιλόσοφο του 20ού αιώνα

Η ζωή μας θα είναι πάντοτε γεμάτη με απογοήτευση. Είναι προτιμότερο να το παραδεχτούμε και να αποφασίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι παρόλα αυτά.
Για πολύ καιρό, μου φαινόταν ότι η ζωή μου θα άρχιζε.
Η πραγματική ζωή.
Αλλά υπήρχαν πάντα εμπόδια, μία δοκιμασία να ξεπεραστεί, μια δουλειά να τελειώσει, χρόνος να δοθεί, ένα χρέος να πληρωθεί. Μετά η ζωή θα ξεκινούσε.
Τελικά κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια ήταν η ΖΩΗ.
Αυτή η προοπτική με βοήθησε να δω ότι δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ.

Λοιπόν, εκτιμήστε κάθε στιγμή.
Σταματήστε να περιμένετε

να τελειώσετε το σχολείο,
να ξαναγυρίσετε στο σχολείο,
να χάσετε 10 κιλά,
να πάρετε 10 κιλά,
να ξεκινήσετε να δουλεύετε,
να παντρευτείτε,
να έρθει η Παρασκευή το βράδυ,
η Κυριακή πρωί,
να αγοράσετε ένα καινούριο αμάξι,
να πληρώσετε την υποθήκη σας,
να έρθει η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, ο χειμώνας, η πρώτη του μήνα, η τα μέσα του μήνα,
να ακουστεί το τραγούδι σας στο ραδιόφωνο,
να πεθάνετε,
να ξαναγεννηθείτε
… πριν αποφασίσετε να ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να είστε ευτυχισμένοι ….από το ΤΩΡΑ !
Ζήστε και εκτιμήστε την τωρινή στιγμή.

Η Επίδραση Της Ελληνικής Γλώσσας

Eκατόν πενήντα και πλέον, χιλιάδες ελληνικές λέξεις, περιέχει η αγγλική γλώσσα και η διεθνής επιστημονική ορολογία. Η μια στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μοναδική εργασία του συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη κ. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, που κράτησε 28 χρόνια και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Αθηνών, αφήνοντας άναυδους επιστήμονες και ακροατήριο. Το λεξικογραφικό ενδιαφέρον, είναι τέτοιο, που αποδεικνύει ότι η ελληνική γλώσσα, είναι η γλώσσα των επιστημών και της λόγιας έκφρασης, στην αγγλική γλώσσα.
Μέχρι το 1991 όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης υπήρχαν δύο μόνο εργασίες για την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο. Η μια για την γαλλική γλώσσα με 1250 ελληνικές ρίζες, και η άλλη για τη γερμανική με 1450 λέξεις, πράγμα φτωχό για τον πλούτο της ελληνικής. Σήμερα, η αγγλική γλώσσα έχει λέξεις από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ηρόδοτο, τον Ιπποκράτη, το Θουκυδίδη, το Γαληνό.

Όλες αυτές οι λέξεις, που έχουν καταγραφεί, στην έρευνα του κ. Κωνσταντινίδη, είναι λέξεις που οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί, στα εγκυρότερα λεξικά τους, αναγνωρίζουν και παραδέχονται, ότι έχουν ελληνική προέλευση. Η έρευνα λοιπόν, δεν έχει βασιστεί σε προσωπικές ερμηνείες ετυμολογίας. Επιπλέον πολλά λεξικά -πλην αυτό της Οξφόρδης- σταματούν δυστυχώς στη λατινική ρίζα και δεν αναφέρουν για διαφόρους λόγους, εάν προήλθε από την ελληνική η συγκεκριμένη λατινική ρίζα π.χ. η λέξη Electric (ηλεκτρισμός) αναφέρεται ότι προέρχεται από το λατινικό electrum, δεν γίνεται όμως αναφορά ότι αυτό προήλθε από το ελληνικό ήλεκτρον, το κεχριμπάρι. Το λεξικό της Οξφόρδης, περιλαμβάνει 10.500 ελληνικές λέξεις, που αντιστοιχεί στο 21,6% αυτού του λεξικού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγγλική, με βάση το λεξικό του Ουέμπστερ, έχει δανειστεί 57 λέξεις από την Τουρκική γλώσσα και 34 λέξεις από όλες τις σλαβικές γλώσσες. Η ελληνική, έχει δώσει 41.614 λέξεις.


H Microsoft παρατηρεί μεγάλη αύξηση στο κατέβασμα trojans

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα της Microsoft, οι χρήστες Η/Υ εκτίθενται στον ολοένα και αυξανόμενο κίνδυνο να κατεβάσουν κακοπροαίρετα προγράμματα (malware) στους υπολογιστές τους. Τα κλεμμένα ή χαμένα laptops αποτελούν όμως το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις παραβιάσεις ασφαλείας.

Exploits, malware και hacking, έφτασαν το 13% όλων των παραβιάσεων ασφαλείας οι οποίες κατεγράφησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2007 ενώ το 57% των παραβιάσεων σχετίζονταν με χαμένο ή κλεμμένο εξοπλισμό.

Ο Jimmy Kuo, κεντρικός αρχιτέκτονας του Microsoft Malware Protection Center δήλωσε σχετικά ότι η φυσική ασφάλεια του εξοπλισμού που περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες είναι πολύ περισσότερο σημαντική σε σχέση με "χαλαρά σενάρια" όπως οι ιοί.

Όσον αφορά κακόβουλες επιθέσεις λογισμικού, υπήρξε 300% αύξηση στον αριθμό ατόμων που κατέβασαν Trojans και droppers. Ο Win32/Nuwar, επίσης αποκαλούμενος ως Storm Worm, είναι ένα παράδειγμα Trojan dropper. Φθάνει στο e-mail, επιχειρώντας να στείλει τους αναγνώστες σε κάποιο Web Site και στη συνέχεια εγκαθιστά το Trojan στον υπολογιστή επιτρέποντας κρυφή πρόσβαση σε αυτόν από τρίτους (back-door access). To trojan / worm ανανεώνεται συνέχεια ώστε να αποφεύγει την ανίχνευση και, πλέον, περισσότεροι από μισό εκατομμύρια υπολογιστές έχουν προσβληθεί παγκοσμίως - δημιουργώντας ένα τεράστιο botnet.

Μερικά άλλα στατιστικά της αναφοράς της Microsoft, περιλαμβάνουν:
  • Το Microsoft Malicious Software Removal Tool αφαίρεσε malware, κατά μέσο όρο, σε έναν ανά 123 υπολογιστές, κάθε μήνα, για το δεύτερο μισό του 2007.
  • Ο αριθμός παρουσίασης νέων αδυναμιών ασφαλείας παρουσίασε μείωση 15% κατά το δεύτερο μισό του 2007 και μείωση 5% για όλο το 2007.
  • Περισσότερες από 75% των ενεργών "phising" σελίδων που υπάρχουν και ανακατευθύνουν αποδέκτες e-mails προς sites ειδικά σχεδιασμένα για την απόσπαση προσωπικών πληροφοριών, χρησιμοποίουν την Αγγλική γλώσσα. Ακολουθούν τα Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά. Οι προσπάθειες "phishing" έχουν εξαπλωθεί επίσης και στα διάφορα site κοινωνικής δικτύωσης.
Στην Ελλάδα οι περισσότερες phising επιθέσεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν να σχετίζονται κυρίως με scams καθώς και με ψεύτικα e-mails από τράπεζες, των οποίων τα links οι χρήστες συμβουλεύονται να αποφεύγουν - παρ' ότι μοιάζουν έγκυρα.

Οι χρήστες συμβουλεύονται απ' τη Microsoft να ανανεώνουν το λογισμικό τους τακτικά με τις ενημερώσεις ασφαλείας, να ενεργοποιήσουν firewalls και να εγκαταστήσουν και να συντηρούν antivirus και antispyware προγράμματα.

Πηγή:adslgr

ΥΓ: Προσέχουμε λοιπόν!!