Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Το ακριβότερο i-phone του κόσμου


Για να το αποκτήσει κανείς, θα πρέπει, όχι απλώς να κάνει φοβερή οικονομία, αλλά να δουλέψει για μία ολόκληρη ζωή γι'αυτό. Ισως και...δύο. Το ακριβότερο i-phone στον κόσμο κοστίζει 2.5 εκατομμύρια δολάρια.
Το νέο 3G i-phone της Apple έχει κατασκευαστεί από χρυσό 18 καρατίων και εμπνευστής του είναι ο αυστριακής καταγωγής Peter Aloisson, ο οποίος εκτός από αρκετή δόση φαντασίας και κομψότητας, θέλησε να χρησιμοποιήσει και τα ακριβότερα υλικά του κόσμου. Εκτός από τον κλασικό χρυσό, το κινητό κοσμεί άφθονος λευκόχρυσος, καθώς και χρυσός ερυθράς απόχρωσης. Tα εν λόγω κράμματα είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ κοστίζουν κυριολεκτικά μία περιουσία.
Η σειρά του λευκόχρυσου αποτελείται από 138 διαμάντια άριστης ποιότητας. Ομως, το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι το κουμπί απ'όπου ανοίγει και κλείνει: Στη βάση του συγκεκριμένου κουμπιού, ο υποψήφιος αγοραστής βλέπει ένα σπάνιο διαμάντι 6.6 καρατίων. Το ''Kings Button i-phone'', όπως ονομάζεται, κλέβει την παράσταση σε όποια βιτρίνα και εάν εμφανιστεί.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Αloisson, σχεδιαστής και κοσμηματοπώλης στο επάγγελμα, δίνει στην αγορά ένα τέτοιου είδους gadget. Το 1998 είχε πρωτοπορήσει κατασκευάζοντας το πρώτο τότε κινητό διακοσμημένο με διαμάντια. Οσο για το ποιος θα διαθέσει 2.5 εκατομμύρια δολάρια για ένα i-phone, αυτό παραμένει άγνωστο...
Πηγή: cosmo.gr