Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Κύριε ελέησον… τους υπολογιστές!


Θεωρείται η Μέκκα της τεχνολογίας και όμως κάνουν δεήσεις στο θεό για να απαλλάξει τους υπολογιστές τους από τους ιούς! Ο λόγος για την Ιαπωνία, τη χώρα της υψηλής τεχνολογίας, όπου απ’ ότι φαίνεται, προστασία από τους ιούς δεν παρέχουν μόνο οι προγραμματιστές…

Οι πιστοί χρήστες μεταφέρουν τον υπολογιστή τους στο ναό του Τόκιο «Κάντα -Μιογίν Σίντο» και τον παραδίδουν στους ιερείς. Εκείνοι με τη σειρά τους, ζητούν από τους θεούς –μέσω πανάρχαιων τελετών - να βοηθούν και να προστατεύουν τον υπολογιστή.

Ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται κοντά στην περιοχή Ακιχαμπάρα, η οποία αποκαλείται «παράδεισος της τεχνολογίας».

Η Σίντο είναι μια εγχώρια θρησκεία στην Ιαπωνία. Οι ναοί όπου λατρεύεται προσφέρουν προστασία στους πιστούς σε όλη τη ζωή τους και για οποιοδήποτε θέμα μέσα από τελετουργίες. Με μια μικρή αμοιβή, πραγματοποιούν δεήσεις για την προστασία των πιστών από διάφορα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα αυτοκίνητα ή σπίτια.

Πηγή: cosmo.gr

Προετοιμασίες για το νέο MS Office


H Microsoft θα ξεκινήσει σύντομα τις πρώτες δοκιμές για τη νέα έκδοση της σουίτας προγραμμάτων γραφείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το testing για την alpha έκδοση του νέου MS Office θα διαρκέσει από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο.
Η νέα έκδοση έχει αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία Office 14 και, όπως μπορεί ο καθένας να μαντέψει, ο κολοσσός του Redmond δεν αφήνει το παραμικρό να φύγει προς τα έξω. Αυτό που μένει να δούμε είναι πότε θα αποφασιστεί η κυκλοφορία του νέου πακέτου προγραμμάτων.
Πηγή: cosmo.gr

Η Logitech παρουσίασε κάμερες ασφαλείας


Η γνωστή εταιρία παρουσίασε εύκολες στην εγκατάσταση κάμερες που προσφέρουν ενημέρωση για ανίχνευση κίνησης μέσω email αλλά και οnline επόπτευση μέσω Internet.
H Logitech παρουσίασε 2 μοντέλα καμερών για προσωπικό υπολογιστή που διαθέτουν αναλυτικές οδηγίες, στήνονται μέσα σε 15 λεπτά και προσφέρουν ασύρματη παρακολούθηση μέσω οποιουδήποτε PC με σύνδεση internet, αλλά και αυτοματοποιημένη αποστολή email ειδοποίησης όταν διαπιστωθεί κίνηση στο χώρο που παρακολουθείται.
Τα 2 μοντέλα διατίθενται στην αγορά είτε ως starter pack (το βασικό σύστημα παρακολούθησης) είτε ως add-on κάμερες, που μπορούν να προστεθούν μετέπειτα στη εγκατάσταση. Τα βασικά πακέτα είναι το Logitech Indoor Video Security Master System και το Logitech Outdoor Video Security Master System. Αντίστοιχα, τα πακέτα επέκτασης είναι τα Logitech Indoor Add-On Camera και Logitech Outdoor Add-On Camera.
Για τη μέγιστη ευκολία εγκατάστασης τα συστήματα ασύρματης βιντεοσκόπησης ασφαλείας της Logitech χρησιμοποιούν την καινοτομική τεχνολογία HomePlug για σύνδεση και μετάδοση δεδομένων μέσω των υπαρχόντων καλωδιώσεων ηλεκτρικού ρεύματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί ο κάθε χρήστης μέσα σε 15 λεπτά να έχει εγκαταστήσει μια κάμερα ασφαλείας, χωρίς να χρειαστεί εξτρά καλωδιώσεις και πολύπλοκες δικτυακές ρυθμίσεις, σε 3 απλά βήματα: Εγκαθιστά το λογισμικό στον υπολογιστή του, συνδέει το δέκτη USB και μετά τοποθετεί την κάμερα οπουδήποτε στο χώρο. Η τεχνολογία HomePlug προσφέρει και κρυπτογράφηση δεδομένων, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.
Αμέσως μόλις εγκαταστήσετε μια ή περισσότερες κάμερες, μπορείτε να δείτε στο PC σας είτε ζωντανή είτε μαγνητοσκοπημένη εικόνα του χώρου. Οι «έξυπνες» κάμερες ανιχνεύουν την κίνηση στο χώρο και αμέσως καταγράφουν αρχεία βίντεο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, επιτρέποντας την αναπαραγωγή και αρχειοθέτηση τους. Το λογισμικό είναι απλό και επιτρέπει εύκολη πλοήγηση και παραμετροποίηση κάθε λειτουργίας.
Aκόμη και όταν είστε εκτός του χώρου σας μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο χάρις στις κάμερες ασφαλείας της Logitech. Αν ανιχνεύσουν κίνηση, μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημα ώστε να σας στείλει ένα μήνυμα συναγερμού είτε στο email σας είτε στο κινητό σας. Επίσης, μπορείτε με τον κωδικό σας να συνδεθείτε μέσω Internet με τον οικιακό σας υπολογιστή (π.χ. από τον υπολογιστή του γραφείου ή ένα κινητό τηλέφωνο με Windows Mobile λογισμικό) και να δείτε αμέσως βίντεο σε πραγματικό χρόνο από το χώρο σας.
Πηγή:cosmo.gr

Από τα Vista στα XP


Σύμφωνα με έρευνα, το ένα τρίτο των χρηστών που αγόρασαν σύστημα που έφερε το νέο λειτουργικό της Microsoft, έσπευσαν μετά από λίγο να επιστρέψουν στην προηγούμενη έκδοση, αυτή των XP.
Το γεγονός πως η Microsoft έσπευσε να ανακοινώσει αρκετά νωρίς το επόμενο λειτουργικό της, ενώ τα Windows Vista δεν έχουν καταφέρει ακόμη να καθιερωθούν, είναι αξιοσημείωτο για την ιστορία της εταιρίας του Redmond. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η τελευταία πρότασή της δεν απέφερε τα αναμενόμενα, κυρίως γιατί οι χρήστες δεν αγκάλιασαν τα Vista.
Όπως αποδεικνύει έρευνα αμερικάνικης εταιρίας, το 35% των υπολογιστών που αγοράστηκαν με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού, μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα μετατράπηκαν σε XP PCs, αφού οι κάτοχοί τους αποφάσισαν να επιστρέψουν στη δημοφιλέστερη έκδοση.
Πηγή: cosmo.gr

Widescreen LCD: 90% της αγοράς μέχρι το 2011


Η επέκταση της εγκατεστημένης βάσης των widescreen LCD οθονών είναι το μέλλον σύμφωνα με τη NEC, αφού σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας αναφέρεται ότι το 90% των panels που θα χρησιμοποιούνται μέχρι τα τέλη του 2010 θα είναι widescreen.
H Birgit Sommerer, υπεύθυνη marketing του ευρωπαϊκού τμήματα της NEC, δήλωσε πως ήδη το 50% των παραγγελιών που λαμβάνει η εταιρεία είναι wide-format LCDs.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι προσφερόμενες 4:3 οθόνες τα επόμενα χρόνια θα είναι αρκετά λιγότερες σε αριθμό, ενώ είναι πασιφανές ότι και οι τωρινοί χρήστες σύντομα θα προχωρήσουν στην ανάλογη αναβάθμιση.
Πηγή: cosmo.gr

Επέκταση ζωής για τα Windows XP


Η Microsoft αποφασίζει μετά από συνεχής πιέσεις να συνεχίσει να επιτρέπει την πώληση νέων PCs με Windows XP.
Αν και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν μπορούν να προσφέρουν πλέον Windows XP με τα νέα τους συστήματα και αντ’ αυτού παρέχουν τα Windows Vista στις εκδόσεις Business και Ultimate, φαίνεται πως τα πράγματα θα αλλάξουν.
Η επιλογή για το λειτουργικό που θα παρέχεται, από το χρήστη, θα έπρεπε να τερματιστεί στις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο η Microsoft δεσμεύτηκε πως θα επιτρέψει την αγορά των XP με νέα PCs μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Ακόμη και από αυτή την κίνηση, είναι εμφανές πως το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα είναι πιο αποδεκτό από το κοινό σε σχέση με τα Vista και είναι λογικό πως η αμερικάνικη εταιρία δε θα σταματήσει άμεσα να το υποστηρίζει.
Πηγή: cosmo.gr

Ιδέες για να νιώσετε καλύτερα

Η δυστυχία δε διαρκεί


Τα αρνητικά συναισθήματα διαρκούν λιγότερο απ' όσο φαντάζεστε. Αυτό απέδειξε μια πρόσφατη μελέτη. Σε μια ομάδα ατόμων είχε ανακοινωθεί πως πάσχουν από τον ιό HIV, ο οποίος προκαλεί το Έιτζ. Η Ντανίλ Ζίλμπε, ψυχολόγος στο Χάρβαρντ, απέδειξε ότι πέντε βδομάδες μετά τη διάγνωση το χιούμορ τους είχε βελτιωθεί περισσότερο απ' όσο νόμιζαν οι ίδιοι. Προκειμένου να ξεπεράσει τις αντιξοότητες, το μυαλό βασίζεται σε μια σειρά λογικών χειρισμών της κρίσης -ορθολογική σκέψη, δικαιολογίες, λογική αυτοσυντήρησης- που του επιτρέπουν να ξεπεράσει τις δύσκολες περιόδους.


Να γελάτε


Δώρο ζωής είναι το γέλιο. Λειτουργεί σαν βαλβίδα ασφαλείας, διευρύνει
την ενέργεια στο σώμα και το νου και μας επιτρέπει να βλέπουμε τα
προβλήματα μας με άλλο μάτι. Ταυτόχρονα, είναι ένα γιατρικό που, όπως
απέδειξαν μελέτες, επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα, χαλαρώνει το διάφραγμα, αναζωογονεί το πεπτικό σύστημα και βοηθά το κυκλοφορικό. Έχει δειχθεί ακόμη ότι τα μωρά που θηλάζουν από μητέρες με χιούμορ έχουν λιγότερα αναπνευστικά προβλήματα!


Μάθετε να είστε ευτυχισμένοι


Για να είστε ευτυχισμένοι πρέπει να παραδεχτείτε ότι πράγματι το θέλετε. Πρέπει να μάθετε να εκτιμάτε τα θετικά, χωρίς να τα θεωρείτε δεδομένα. "Ο καθένας από μας είναι τόσο ευτυχισμένος όσο πιστεύει πως είναι", έλεγε ένας φιλόσοφος. Είσαι υγιής; Έχεις καλούς φίλους; Μια σίγουρη δουλειά; Όμορφα και έξυπνα παιδιά; Επικρατεί ομόνοια στην οικογένειά σου; Κάνε μια λίστα με όλα τα θετικά στοιχεία της ζωής σου και εκτίμησέ τα. Μάθε να παραμερίζεις τα επώδυνα και κενά πράγματα. Αν συνεχίζεις να τα σκέφτεσαι τα μεγαλοποιείς και χάνεις την ευτυχία σου. Ο ευτυχισμένος βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο.


Αυτή είναι η ευτυχία


Ουσιαστικά και μόνο το γεγονός πως ζούμε θα έπρεπε να μας κάνει ευτυχισμένους. Είναι ένα προνόμιο που μας στηρίζει ακόμα κι όταν όλα φαίνονται πως έχουν χαθεί. Αυτό απέδειξε ο Τζον Ντάιμοντ, δημοσιογράφος της αγγλικής ημερήσιας εφημερίδας The Observer, 47 χρονών, ο οποίος είχε όγκο στον εγκέφαλο σε τελικό στάδιο και του είχαν δώσει μόνο δύο μήνες ζωής. Τον Ιανουάριο του 2001 έγραψε: "Όταν έχεις τόση λίγη ζωή μπροστά σου, τι είναι η ευτυχία; Να αγαπάς και να αγαπιέσαι, να κάνεις το σωστό και να σε θυμούνται με αγάπη όταν δε θα υπάρχεις. Ευτυχία είναι να διαβάζεις την εφημερίδα σου το πρωί της Κυριακής, να θυμώνεις επειδή έχεις διαφορετικές απόψεις. Το κολατσιό που μόλις έφαγες και το βραδινό που περιμένεις να γευτείς. Είναι οι ευγενικές πράξεις που δέχεσαι τυχαία από τους άλλους, οι οποίες υπερνικούν τις κακές και αγενείς πράξεις μ' έναν τρόπο μαγικό. Γιατί είμαι ευτυχισμένος; Γιατί είμαι ζωντανός. Εσείς δεν είστε ευτυχισμένοι; Φυσικά και είστε. Αυτή είναι η ευτυχία, εδώ και τώρα. Χαρείτε τη!".