Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Playmobil Φάρμα Ζωνιανών!!

Τώρα και σε παιχνίδι... Προλάβετε τη συλλεκτική έκδοση με επιπλέον σπάνια φυτά... Μη το χάσετε!! (Μεγένθυση με "κλικ" πάνω στην εικόνα)

Οι Βρετανοί δεν είναι ούτε αυτοί χαζοί!

Ίσως είναι από υπερβολική σιγουριά. Ποιός ξέρει;

Χελώνες Caretta - Caretta

Oι περισσότερες χελώνες Caretta - Caretta μαζεύονται κάθε καλοκαίρι για να γεννήσουν τα αυγά τους στην Ζάκυνθο και μάλιστα στον πολυσύχναστο κόλπο του Λαγανά, ο οποίος αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Careta - Careta στον χώρο της Μεσογείου. Εκεί σε χώρο συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων δημιουργούνται περισσότερες από 1300 φωλιές σε 6 παραλίες. Λόγω του κινδύνου εξαφάνισης των θαλάσσιων χελωνών Careta - Careta που αναπαράγονται στην Ζάκυνθο, ο κόλπος υπάγεται κάτω από αυστηρά μέτρα και προστατεύεται με διεθνείς συμβάσεις, διατάξεις, θεσμοθετήσεις και νόμους.
Στις παραλίες επώασης μέλη του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας έχουν τοποθετήσει πινακίδες ,οι όποιες ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα μέτρα προστασίας της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Careta - Careta. Η περίοδος ωοτοκίας διαρκεί τους θερινούς μήνες όπου οι θηλυκές χελώνες βγαίνουν την νύχτα στην παραλία και σκάβοντας την άμμο δημιουργούν φωλιές και σε βάθος περίπου μισού μέτρου τοποθετούν τα αυγά τους. Τα αυγά αυτά μετά από περίοδο των 60 ημερών επωάζουν και τα νεαρά χελωνάκια κάνουν το παρθενικό ταξίδι προς την θάλασσα. Όπως τονίζει ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας θα πρέπει τα νεαρά χελωνάκια να βρουν το δρόμο τους χωρίς την ανθρώπινη βοήθεια,διότι η πρώτη διαδρομή ακολουθώντας το ένστικτο είναι καθοριστική στην ζωή τους και στον μετέπειτα αγώνα για συνεχής επιβίωση.

Λόγω της διεθνούς σημασίας ο κόλπος του Λαγανά σύντομα πρόκειται να φιλοξενήσει την ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Αυτό θα ενισχύσει την προστασία και την επιστημονική παρακολούθηση των χελωνών και θα βοηθήσει τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στο οικολογικό και περιβαντολογικό έργο το οποίο έχει υιοθετήσει. Πέρα όμως από την βοήθεια και συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων και εθελοντών ελλήνων και ξένων ερευνητών και επιστημόνων απαιτείται και η θερμή υποστήριξη και των επισκεπτών για να μη ανατραπεί η ισορροπία του οικοσυστήματος στις παραλίες ωοτοκίας. Έτσι λοιπόν απαγορεύεται η νυχτερινή διανομή στις παραλίες αυτές και απαγορεύεται η διέλευση, κίνηση, παραμονή και αγκυροβολιά κάθε σκάφους και πλωτών μέσα στο κόλπο. Όπως και η εγκατάσταση ομπρελών και ξαπλώστρων στην άμμο, ιδιαίτερα στις παραλίες Καλαμάκι και Λαγανά.
Στην παραλία του Λαγανά βρίσκεται ειδικό περίπτερο ενημέρωσης το οποίο μοιράζει ενημερωτικά έντυπα για όποιον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για τους στόχους του.

Πηγή:www.greek-tourism.gr/zakynthos/careta-careta/html

Οι Αμερικανοί δεν είναι χαζοί!

Πείτε μου τι πιστεύετε εσείς βλέποντας το παρακάτω βίντεο...

Ρεκόρ Γκίνες

Ρεκόρ Γκίνες από... Έλληνες!

  • Ορισμένοι Έλληνες κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο πιο παράξενο βιβλίο όλου του κόσμου, δηλαδή στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
  • Η Ελληνίδα Άννα Μαρία Μπότσαρη αντιμετώπισε στο σκάκι μέσα σε δύο μέρες 1.102 αντιπάλους ταυτόχρονα χάνοντας μόνο 7 φορές.
  • Στον τελικό της Α.Ε.Κ με τη Σλάβια Πράγας για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, 80.000 φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας παρακολούθησαν τον αγώνα που για πρώτη φορά η Α.Ε.Κ έφτασε σε τόση μεγάλη επιτυχία.
  • Η 28χρονη Δήμητρα Κουτσουρίδου κατάφερε να μαζέψει 8.514 πολύχρωμες ξύστρες από όλο τον κόσμο παρόλο που αντιμετωπίζει προβλήματα με την όραση της από 8 ετών.
    Ο Δημήτρης Πιστούλας συλλέκτης 700 κινηματογραφικών μηχανών έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες για πέντε συνεχόμενα χρόνια.
  • 3.000 μοναχοί από το Άγιο Όρος εξασφάλισαν τη θέση τους στο Γκίνες ως την πιο μεγάλη και πιο αρχαία κοινωνία που την αποτελούν μόνο εκπρόσωποι του <<Ισχυρού φύλου>>.
  • Η Δώρα Συρίγγου όταν ήταν έγκυος έφτασε στα 243 κιλά. Μέσα στο μαιευτήριο 18 γιατροί βοήθησαν την έγκυο. Πιο συγκεκριμένα 8 γιατροί κρατούσαν την κοιλιά της και οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να βγάλουν το μωρό. Μετά την γέννηση του υγιέστατου παιδιού η Δώρα Συρίγγου αποφάσισε να αδυνατίσει και να χάσει 164 κιλά!
  • 16.909 άτομα έστειλαν στην εταιρία Kodak Hellas φωτογραφίες τους με το σύνθημα <<Όλη η Ελλάδα ένα χαμόγελο>> για την διαφήμιση των Ολυμπιακών αγώνων 2004 στην Ελλάδα.

Ρεκόρ Γκίνες από... ξένους!

  • Μετά το σεισμό που έγινε στην Ταϊλάνδη το 1999 βρέθηκε μια γάτα στα συντρίμμια ενός κτιρίου που είχε καταρρεύσει 80 ημέρες πριν. Η γάτα επέζησε και λίγο καιρό μετά έγινε τελείως καλά!
  • Ο Αλεχάντρο, ένα μωρό 18 μηνών, έπεσε απ’ το παράθυρο της κουζίνας, απ’ τον έβδομο όροφο, και τα μόνα τραύματα που έπαθε ήταν μια μελανιά και ένα σπασμένο δόντι. Ευτυχώς!!!
  • Ο Μάθιου Ντέιπερ με ένα χτύπημα πέτυχε την τρύπα σε γήπεδο του γκολφ από 112 μέτρα απόσταση, όταν ήταν μόνο 5 χρονών.
  • Ο Άγγλος Παντ Ντόιλ στις 5 Μαρτίου 2000 κατάφερε να κάνει 650 push ups με αντιστραμμένα τα χέρια του σε μία ώρα.
  • Ο Τζον Έβανς ισορρόπησε στο κεφάλι του ένα μισοχαλασμένο Mini Cooper 160κ.για 33 λεπτά στις 24 Μαΐου του 2001.
  • Ο Πέρι Γουόκινς κατασκεύασε το χαμηλότερο αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο. Το ύψος του φτάνει τα 6εκ. (από το έδαφος ως την κορυφή) και η απόστασή του από το έδαφος είναι μόνο 2,5εκ.
  • Στις 31 Μαρτίου του 2001 ο Άντι Γουάλας με την McLaren F1 στην πίστα δοκιμών της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας έφτασε τα 386,7χμ την ώρα μπαίνοντας έτσι στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο.
  • Ο Ρόμπερτ Ουάντλου ήταν ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο κατά το 1940 όπου πέθανε με ύψος 2,72μ.
    Δεύτερος έρχεται ο Ρουντεάνε Σαρμπίνι από την Τυνησία με ύψος 2,34μ.
  • Ο μεγαλύτερος πύργος από τραπουλόχαρτα κατασκευάστηκε από τον Μπράιαν Μπέρκ, ο οποίος χρειάστηκε 1200 τράπουλες για να φτιάξει αυτόν τον πύργο που αποτελείται από 127 ορόφους και έχει ύψος 7,4 μέτρα. Ο πύργος έμεινε όρθιος για περίπου 12 ώρες, χωρίς να είναι κολλημένα τα φύλλα του.
  • Η Διοικητική φυλακή «Σούπερμαξ» είναι η ασφαλέστερη φυλακή σε όλο τον κόσμο. Είναι εξοπλισμένη με ανιχνευτικές ακτίνες λέιζερ, τηλεκατευθυνόμενες πόρτες και σκυλιά αθόρυβης επίθεσης. Η φυλακή φιλοξενεί μαφιόζους και βομβιστές.
  • Ένας απ’ τους πιο σημαντικούς πίνακες, το πορτρέτο της Μόνα Λίζα, είχε κλαπεί. Εξαφανίστηκε απ’ το Λούβρο στις 21 Αυγούστου του 1911 αλλά ξαναβρέθηκε στην Περούτζια της Ιταλίας το 1913.

Ξέρατε ότι...

  1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.
  2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς: Μπαστούνια - Βασιλιάς Δαβίδ
    Κούπες - Καρλομάγνος
    Σπαθιά - Μέγας Αλέξανδρος
    Καρό - Ιούλιος Καίσαρας
  3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
  4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα, σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη. Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη. Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε φυσικό θάνατο.
  5. Ερώτηση: Τι συμβαίνει πιο συχνά τον Δεκέμβριο από τους άλλους μήνες? Απάντηση: Σύλληψη
  6. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν, το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου, η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser? Απάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες.
  7. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά, έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό, για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.
  8. Στην αρχαία Αγγλία κανείς δεν επιτρεπόταν να κάνει σεξ εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή "Fornication Under Consent of the King" (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).
  9. Στη Σκοτία, ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. Ο τίτλος του ήταν "Gentlemen Only, Ladies Forbidden" έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα.