Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

H επίδραση της Coca Cola

Τα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:

Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:

Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά:

Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά:

Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

60 λεπτά:

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκαλα σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

80 λεπτά:

Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκαλα και δόντια.

Συμπέρασμα ~ Όλα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο

Αλκολικό γλέντι στο μετρό!

image

Οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας γιόρτασαν την ποταπαγόρευση. Από την πρώτη Ιουνίου το αλκοόλ απαγορεύτηκε στο μετρό του Λονδίνου, αλλά πριν ισχύσει αυτό το μέτρο οι Λονδρέζοι το γλεντήσανε δεόντως...

Σάββατο 31 Μάη , καθώς το σκοτάδι αρχίζει να πέφτει στη βρετανική πρωτεύουσα, εκατοντάδες μάζες κόσμου ξεκίνησαν να συρρέουν στους σταθμούς του μετρό. Κάτι το εντελώς φυσιολογικό... Όμως το πλήθος δεν ήταν απλοί επιβάτες νέοι και νέες από όλο το Λονδίνο, κατευθύνονταν προς τους συρμούς με σκοπό να το γλεντήσουν μέχρι τελικής πτώσης. Εξάλλου ήταν η τελευταία μέρα που επιτρεπόταν να πιει κάποιος αλκοόλ μέσα σε τρένο.

Πως όμως κινητοποιήθηκαν αυτά τα άτομα;
Η οργάνωση αυτή έγινε μέσω facebook και εγκέφαλος όλων αυτών φέρεται ο Αλεξάντερ Γκράχαμ, ένας 26χρονος τραπεζοϋπάλληλος. Η πρόσκληση <<έπεσε>> μέσω του διαδικτύου με χιλιάδες άτομα να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν ... χαοτικό. Οι στρατιές των νεαρών κατέλαβαν τους σταθμούς και τους συρμούς και η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου. Υπό την επήρεια αλκοόλ ξεκίνησαν να προβαίνουν σε βανδαλισμούς και έκτροπα καταστρέφοντας βαγόνια και εγκαταστάσεις των σταθμών. Παράλληλα άρχισαν να συμπλέκονται με τους άνδρες ασφαλείας αλλά και με αστυνομικές δυνάμεις που έτρεξαν για ενίσχυση. Ο απολογισμός ήταν 17 συλλήψεις όσο για την εικόνα των σταθμών...

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν του χρόνου θα τιμήσουν την επέτειο με ανάλογο πάρτι;!

15 χρόνια


Είχαν να δουν να φτάνει στις ακτές τους πολική αρκούδα 15 χρόνια και μόλις την είδαν τη .... σκότωσαν! Ο λόγος για την Ισλανδία, όπου σε σπάνιες περιπτώσεις πολικές αρκούδες που ταξιδεύουν πάνω σε κομμάτια πάγου κατορθώνουν να προσεγγίσουν τις ακτές. Δυστυχώς, η αρκούδα έφτασε σε κατοικημένη περιοχή και η αστυνομία αναγκάστηκε να την πυροβολήσει πριν επιτεθεί σε κατοίκους..!

οι 8 πιο 'ενδιαφέρουσες' φυλακές του κόσμου !!

1. Η πιο μικρή

Sark Prison, Sark, Γκέρσνεϊ
Χωρητικότητα: 2 κρατούμενοι

Η μικρότερη φυλακή του κόσμου χτίστηκε το 1856 και χρησιμεύει
περισσότερο σαν κρατητήριο. Δεν έχει ούτε καν παράθυρα στα δύο μικρά δωμάτια, που χωράνε- δε χωράνε δύο άτομα με το ζόρι. Αν ο κρατούμενος έχει κλειστοφοβία, θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί πριν παραβεί το νόμο ...


2. Η πιο ασφαλής
Adx Supermax, Κολοράντο
Χωρητικότητα: 550 κρατούμενοι

Είναι ο εφιάλτης κάθε παρανόμου. Βασικά επιβεβαιώνει στο έπακρο τον όρο φυλακή, γιατί εκεί δεν περνάνε τα πολλά πολλά. Βία, πειθαρχία και σύστημα ασφαλείας που δε κάνει να ξεχνάς το ενδεχόμενο διαφυγής.
Άνοιξε τις πύλες της μόλις το 1994 και είναι το σπίτι των πιο βίαιων και επικίνδυνων εγκληματιών της χώρας. Εκεί, οι φυλακισμένοι δεν έχουν σχεδόν καμία επαφή ο ένας με τον άλλον, καθώς περνάνε 22 ώρες την ημέρα στην απομόνωση, για να αναλογιστούν τις πράξεις τους. Έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί από αυτούς που πέρασαν στα κελιά της, έχουν χάσει το μυαλό τους από την πολλή μοναξιά και αυστηρότητα. Οπότε οι ιθύνοντες δέχονται μόνο αυτούς που έχουν να εκτίσουν από 25 χρόνια ποινή και άνω ...


3.Η πιο πολύτιμη
San Quentin, Καλιφόρνια
Χωρητικότητα: 3317 κρατούμενοι

Είναι η πιο ακριβή φυλακή του κόσμου. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στο ...ενοίκιο αλλά στην αξία του τεράστιου οικοπέδου. Υπολογίζεται ότι η γη στην οποία είναι χτισμένη η συγκεκριμένη φυλακή αξίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει η φήμη, σύμφωνα με την οποία, είναι ένα
από τα πιο ακριβά οικόπεδα σε όλη τη χώρα! Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχει θέα τον ωκεανό, προσφέροντας στους «φιλοξενούμενους» μια πιο
καλαίσθητη διαμονή. Ποιος ξέρει;


4. Η πιο παράξενη
San Pedro, Βολιβία
Χωρητικότητα: 800 κρατούμενοι

Εδώ η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι κρατούμενοι των φυλακών αυτών είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν νοίκι !), έχουν κανονικές δουλείες μέσα στη φυλακή, ενώ κάποιοι από αυτούς μπορούν να συγκατοικούν με την οικογένεια τους. Αν είσαι τουρίστας, μπορείς ακόμα να επισκεφτείς με ξεναγό τις εγκαταστάσεις αυτές και να
διανυκτερεύσεις αν θες! Φημολογείται έντονα ότι οι κάτοικοι των φυλακών έχουν στα χέρια τους την πιο φτηνή κοκαΐνη στη χώρα κι αυτός είναι ο λόγος ότι έχουν πολλούς επισκέπτες καθημερινά. ?άκου να δεις ...


5. Η πιο κυριλέ
Leoben Justice Centre, Αυστρία
Χωρητικότητα: 205 κρατούμενοι

Κι όμως πρόκειται για φυλακή κι όχι για ξενοδοχείο πολλών αστέρων. Σε προκαλεί έμμεσα να πυροβολήσεις επιτέλους τη γυναίκα σου για να
καταλήξεις εκεί. Τώρα για ποιο λόγο να χαλάνε τα λεφτά και την ώρα τους για να κάνουν τη φυλακή αυτή εμφανίσιμη και δελεαστική; Το μόνο
που θα καταφέρουν είναι να περιμένουν οι κρατούμενοι σε λίστα αναμονής για να εκτίσουν την ποινή τους μέσα στη χλιδή.


6. Η πιο διάσημη
Αlcatraz, Καλιφόρνια
Χωρητικότητα : 336

Είναι σε νησί. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις, όσο καλά και να το σχεδιάσεις, γιατί απλούστατα δεν έχεις που να πας. Στα 30 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της, επίσημα δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς (ο Σον Κόνερι μήπως;) αν κι έχουν σημειωθεί 14 αποτυχημένες προσπάθειες.
Μάλιστα, δύο άντρες το προσπάθησαν δύο φορές! Επτά άλλοι σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα (οι 2 πνίγηκαν) κι οι υπόλοιποι απλά ξαναπιάστηκαν.
Η προσπάθεια μετράει όμως, που πέρασε και στην ιστορία.

7. Η πολυπληθέστερη
Kresty, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Επίσημη Χωρητικότητα: 3000

Αν και υποτίθεται ότι χωράνε 3000 άτομα, στην πραγματικότητα οι κρατούμενοι ξεπερνάνε τους 10 χιλιάδες! Δηλαδή, σε κάθε έναν αναλογούν 4 τετραγωνικά μέτρα να ζήσει και να αναπνεύσει! Το μπάνιο επιτρέπεται μόνο μια φορά την εβδομάδα και στον κάθε κρατούμενο επιτρέπουν μόνο 15
λεπτά κάτω από το ντους. Μάλλον οι περισσότεροι να πεθαίνουν από τη βρόμα και την έλλειψη επαρκούς ... οξυγόνου!

8. Η επίσημη
Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα
Επίσημη Χωρητικότητα:152
Με τους κουμπάρους μαζί : 3500

Ονομάζεται Virtual Prison γιατί ενώ δεν είναι φυλακή, εκεί βρίσκονται όσοι θα έπρεπε να είναι φυλακή

Τα 7 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου


7. Lukla (Νεπάλ)



Υψόμετρο 2900 μέτρα, ψηλά βουνά από τη μία και χαώδης γκρεμός από την άλλη. Το αεροδρόμιο Lukla είναι ένα μικρό αεροδρόμιο στα ανατολικά του Νεπάλ. Τον Ιανουάριο του 2008 η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι το όνομά του θα αλλάξει προς τιμήν του πρώτου ανθρώπου που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ, Σερ Έντμουντ Χίλαρι, ο οποίος απεβίωσε στις 11 του περασμένου μήνα. Το αεροδρόμιο είναι δημοφιλές γιατί από εκεί ξεκινάνε την ανάβασή τους όσοι θέλουν να αναρριχηθούν μέχρι το Έβερεστ.

6. Madeira (Νησιά Μαδέιρα, Πορτογαλία)


Το Madeira, το οποίο είναι γνωστό και ως Funchal ή αεροδρόμιο της Santa Catarina, ήταν στο παρελθόν γνωστό για τον πολύ μικρό του αεροδιάδρομο. Εκτός του ότι αρχικά έφτανε μόλις τα 1400 μέτρα σε μήκος, περιστοιχιζόταν από ψηλά βουνά από τη μία πλευρά και από την θάλασσα από την άλλη. Ακόμα και ένας έμπειρος πιλότος δυσκολευόταν να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ένα ατύχημα μιας πτήση της Air Portugal το 1977, ανάγκασε τους ιθύνοντες να το επεκτείνουν κατά 400 μέτρα.

Αυτό δεν ήταν αρκετό και το 2003 διπλασίασαν το μήκος του διαδρόμου, επεκτείνοντας το ως τον ωκεανό. Το περίεργο είναι ότι χρησιμοποίησαν 180 κολόνες, ύψους 70 μέτρων για να τον στηρίξουν! Λόγω αυτής της αρχιτεκτονικής, το αεροδρόμιο Funchal κέρδισε βραβείο από την IABSE (International Association for Bridge and Structural), το οποίο θεωρείται κάτι σαν το Όσκαρ μηχανολογίας της Πορτογαλίας.

5. Barra International Airport (Μπάρα, Σκωτία)


Το αεροδρόμιο Μπάρα, στα νησιά Outer Hebrides της Σκωτίας είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του κόσμου στο οποίο τα αεροπλάνα προσγειώνονται πάνω στην παραλία. Κι αν νομίζετε ότι εκεί πετάνε μόνο τα τοπικά jets, τότε θα πρέπει να μάθετε ότι η British Airways πραγματοποιεί πτήσεις στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Στο παρελθόν το αεροδρόμιο είχε κυριολεκτικά… ξεπλυθεί από μία παλίρροια και αν φτάσει κανείς αργά το απόγευμα, τότε θα προσέξει τα αναμμένα φώτα των αυτοκινήτων γύρω από τον διάδρομο, που προσφέρουν ορατότητα στους πιλότους. Εννοείται πως στην παραλία στην οποία βρίσκεται το αεροδρόμιο δε συχνάζουν οι τουρίστες καθώς υπάρχει μία πινακίδα που προειδοποιεί: « Μείνετε μακριά από την παραλία τις ώρες που λειτουργεί το αεροδρόμιο.»

4. Gustaf III (Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική)



Το αεροδρόμιο στο χωριό St. Jean του νησιού της Καραϊβικής χρησιμοποιείται για να προμηθεύεται τα απαραίτητα το νησί και εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις charter. Τα αεροπλάνα συνήθως μεταφέρουν λιγότερα από 20 άτομα και πρέπει να προσγειωθούν σε έναν διάδρομο που καταλήγει στη… θάλασσα. Για αυτό το λόγο υπάρχει πινακίδα που συμβουλεύει τους τουρίστες να μένουν μακριά από το συγκεκριμένο μέρος της παραλίας όταν πραγματοποιούνται πτήσεις, αφού τα αεροπλάνα περνούν- κυριολεκτικά- πάνω από το κεφάλι τους.

3. Courchevel (Κουρσεβέλ, Γαλλία)


Πρόκειται για το αεροδρόμιο όπου γυρίστηκε η πρώτη σκηνή από την ταινία του James Bond «Tomorrow Never Dies».Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο γνωστό χειμερινό θέρετρο Κουρσεβέλ, στις Γαλλικές Άλπεις. Ο πιλότος πρέπει να έχει μεγάλη πείρα για να αποφευχθούν τα ατυχήματα λόγω του ιδιαίτερα μικρού αεροδιάδρομου (525 μέτρα). Όπως είναι φυσικό, τα μεγάλα αεροπλάνα δεν μπορούν να πλησιάσουν το αεροδρόμιο και μόνο τα μικρά ιδιωτικά jets ή τα ελικόπτερα το χρησιμοποιούν.

2. Juancho E. Yrausquin (Σάμπα, Αντίλλες)


Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που υπάρχει στο νησί Σάμπα, στις Ολλανδικές Αντίλλες. Το Yrausquin καλύπτει μια μεγάλη έκταση του μικρού νησιού. Παρόλο που δεν έχει στο… ενεργητικό του μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες, θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα αεροδρόμια του πλανήτη. Στις δύο άκρες του μοναδικού αεροδιάδρομου υπάρχουν θεόρατα βράχια και… ένας γκρεμός που καταλήγει στη θάλασσα. Οπότε αν ένα αεροπλάνο δεν προσγειωθεί σωστά ή αν δεν προλάβει να αναπτύξει την κατάλληλη ταχύτητα για να απογειωθεί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσει στη θάλασσα.

1. Princess Juliana (Άγιος Μαρτίνος, Καραϊβική)


Το αεροδρόμιο που βρίσκεται στον Άγιο Μαρτίνο, στην Καραϊβική, είναι διάσημο καθώς ο διάδρομος προσγείωσης του είναι εξαιρετικά μικρός: μόνο 2.180 μέτρα μήκος. Τα μεγάλα jets δεν μπορούν να κάνουν μια ομαλή προσγείωση έχοντας στη διάθεση τους τόσο μικρό διάδρομο. Για αυτόν το λόγο τα αεροπλάνα υποχρεούνται να χαμηλώνουν ταχύτητα και να πετάνε πολύ χαμηλά καθώς πλησιάζουν το νησί. Πολλές φαινομενικά κατασκευασμένες, αλλά πέρα για πέρα αληθινές, φωτογραφίες απεικονίζουν jets να πετάνε σε απόσταση μόνο 10-20 μέτρων πάνω από στις παραλίες του νησιού. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει στην προσέγγισή του, δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό αεροπορικό ατύχημα στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Τι κάνουν δύο ηλικιωμένοι για πλάκα!!