Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ολλανδία: Ξεκινάει η πιλοτική παροχή 1Gbps σε FTTH οικιακές συνδέσεις


Οι ολλανδικές εταιρείες GlasvezelNet Amsterdam (GNA), ΙnterNLnet και BBned θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες της εβδομάδας την πιλοτική παροχή ταχυτήτων συμμετρικού 1 Gbps σε FTTH οικιακούς πελάτες τους. Η πιλοτική αυτή εφαρμογή αφορά τις περιοχές του Άμστερνταμ Osdorp, Zeeburg και Oost/Watergraafsmeer. Η GNA σε αυτές τις περιοχές έχει ήδη 40.000 πελάτες στο FTTH δίκτυο της. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών η εμπορική εφαρμογή του FTTH στο 1Gbps θα ξεκινήσει σύντομα.
H GNΑ είναι η εταιρεία-κατασκευαστής του δικτύου FTTH ενω η InterNLnet παρέχει υπηρεσίες ευρυζωνικών συνδέσεων.
Οι τιμές των τωρινών FTTH συνδέσεων της ΙnterNLnet είναι:

Ταχύτητες Τιμή/μήνα
20 Mbps 32,95
30 Mbps 49,95
50 Mbps 69,95
100 Mbps 99,95
Πηγή:Adslgr
Σχετικό Link:Telecompaper

Samsung: Το Blu-ray έχει πέντε χρόνια ζωής ακόμα




Την πολύ σύντομη αντικατάσταση του Blu-ray από κάποια νέα τεχνολογία προβλέπει ο Andy Griffiths, διευθυντής του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών της Samsung. "Πιστεύω ότι το Blu-ray έχει 5 χρόνια ζωής, σίγουρα δε θα του έδινα 10", δήλωσε ο κύριος Griffiths. Ο ίδιος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογία OLED HD. "Η τεχνολογία είναι σχεδόν έτοιμη και απλά καθυστερεί εξαιτίας του υψηλού κατασκευαστικού κόστους. Θα τη διαθέσουμε μόλις η τιμή της γίνει προσιτή στον καταναλωτή, αλλά δυστυχώς δεν έχει έρθει αυτή η ώρα ακόμα".

Σύμφωνα, πάντως, με τον κύριο Griffiths, το 2008 θα είναι η χρονιά του Blu-ray, καθώς ήδη οι παραγγελίες που δέχεται η εταιρεία του είναι τεράστιες. Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι ένα πραγματικά HD μέλλον δεν απέχει και πολύ, καθώς πιστεύει ότι μέχρι το 2012 τα πάντα από την τηλεόραση μέχρι τη βιντεοκάμερα θα προσφέρουν αποκλειστικά εικόνες HD.
Πηγή:PCMagazine
Σχετικό Link:Dailytech

Το μικρότερο ελληνικό laptop, από τη Multirama - NB MULTIRAMA-HT XPRESS BOOK


Η Multirama παρουσιάζει σε ολόκληρο το δίκτυο καταστημάτων της το απόλυτο μικρό laptop της αγοράς, το ΝΒ ΗΤ Χ-press Book. Για πρώτη φορά, η Multirama εισάγει στην αγορά των mini notebooks ένα ιδιαίτερα κομψό και εύχρηστο laptop, ανανεώνοντας την προϊοντική σειρά των προϊόντων Multirama και καθιερώνοντας το ΝΒ ΗΤ Χ-press Book ως την πιο συμφέρουσα πρόταση για όλους τους καταναλωτές που επιθυμούν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα ενός ιδιαίτερα μικρού φορητού με μια συμφέρουσα τιμή.


Το νέο έξυπνο μικρό της Multirama ξεχωρίζει γιατί προσφέρει τα προνόμια ενός mini notebook και τις δυνατότητες ενός "δυνατού" laptop σε μια συσκευή που έχει βάρος μόλις 1 κιλό. Σχεδιασμένο στα πρότυπα της σύγχρονης αισθητικής, το ΝΒ ΗΤ Χ-press Book της Multirama διαθέτει σκληρό δίσκο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σε mini notebook [160 GB], τη "μεγαλύτερη" μικρή οθόνη 10'' για την κατηγορία του και το μοναδικό επεξεργαστή Intel [Atom 1,6GHz]. Το mini notebook έρχεται εξοπλισμένο με λειτουργικό σύστημα Microsoft [Windows XP Home], προσφέρει ασύρματη δικτύωση, διαθέτει τεχνολογία Βluetooth και έχει ακόμα και ενσωματωμένη web camera. Οι χρήστες του ΗΤ Χ-press Book μπορούν να περιηγηθούν στο Internet οποιαδήποτε στιγμή, να δουν τα e-mail τους και εκτός γραφείου, να αποθηκεύσουν δεδομένα μεγάλης χωρητικότητας και να απολαύσουν εν κινήσει τις δυνατότητες του πιο μικρού και ταυτόχρονα έξυπνου notebook της αγοράς. Το ΝΒ διατίθεται στην τιμή των 399 ευρώ και η ζήτησή του αναμένεται ιδιαίτερα υψηλή δεδομένου ότι έχει ήδη τεθεί ένας μεγάλος αριθμός παραγγελιών.