Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ACTION 4 GREEN

Tο σχολείο μας, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλαία - Λιναρδάτου, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα δραστήρια περιβαλλοντική ομάδα, την action 4 green .Η ομάδα αυτή υποστήριξε θερμά το Earth Hour, το οποίο έλαβε χώρα πέρυσι στο Σίδνευ στις 31 Μαρτίου 2007 και φέτος έγινε παγκοσμίως στις 29 Μαρτίου . Τι είναι όμως το Earth Hour ;


Πριν από ένα χρόνο στο Σίδνει της Αυστραλίας τέθηκε το εξής ερώτημα:Πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν για τι πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής; Η απάντηση δόθηκε από 2.200.000 κατοίκους και 2.100 επιχειρήσεις του Σίδνει οι οποίοι αποφάσισαν να κατεβάσουν τους διακόπτες για μια ώρα στις 31 Μαρτίου 2007 .Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ήταν να μειωθεί κατά 10,2% η κατανάλωση ενέργειας στην πόλη .Εάν η δράση συνεχιζόταν για ένα έτος , θα αποτελούσε ισοδύναμο ,από περιβαλλοντικής άποψης, με την απόσυρση 48.616 αυτοκινήτων για το έτος αυτό.
Όπως είναι λογικό, η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον υπόλοιπο κόσμο τόσο για την ευεργετική επίδραση που είχε στο περιβάλλον αλλά πολύ περισσότερο με το συμβολισμό που κρύβει και το μήνυμα που περνά σε όλους μας για τις δυνατότητες που έχουμε όταν κινούμαστε συλλογικά για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Φέτος λοιπόν, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου WWF, η προσπάθεια αποκτά ευρύτερο χαρακτήρα και με τη συμμετοχή πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων από ολόκληρο τον κόσμο, εκατομμύρια διακόπτες θα κατέβουν για μία ώρα, 8-9 μμ, στις 29 Μαρτίου 2008.
Την προσπάθεια αυτή υποστήριξαν ο δήμος Αθηνών, Περιστερίου ,Χαιδαρίου,η COCA COLA 3E και ο ΑΒ Βασιλόπουλος. Επίσης ο Γιάννης Κότσιρας έκανε δύο αναφορές σχετικά με το Earth Hour 2008, κατά τη διάρκεια του προγράμματος στο Zoom ,τόσο στις 28 όσο και στις 29 Μαρτίου .Από αυτές ενημερώθηκαν για την δράση του Action 4 Green περίπου 700 άνθρωποι.


Τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας Action 4 Green κατά την επίσκεψή τους στην καμένη Πάρνηθα τον Δεκέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες :action4green.blogspot.com.


Όλο το xg2 σας εύχεται καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: