Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Mozilla Firefox 3 - Πέντε πράγματα πράγματα για τα οποία θα τον αγαπήσετε

Εδώ και ένα χρόνο περίπου χρησιμοποιούσα Firefox 2 και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με το surfing. Σήμερα όμως εγκατέστησα την beta έκδοση του Firefox 3 και εντυπωσιάστηκα. Για αυτό και παρακάτω παραθέτω 5 χαρακτηριστικά του που πραγματικά θα σας κάνουν να τον αγαπήσετε αν χρησιμοποιούσατε Firefox 2.

  1. Οι επιδόσεις της νέας έκδοσης είναι πολύ καλύτερες. Πολλές φορές η έκδοση 2 χρησιμοποιούσε το 95% των CPU cycles με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εναλλάσομαι γρήγορα μεταξύ των προγραμμάτων και να αναγκάζομαι να κλείνω τον browser από τη διαχείρηση εργασιών. Πλέον κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και επιπλέον ιδιαίτερη δουλειά έχει γίνει και στα γνωστά extensions για να μην επιβαρύνουν ιδιαίτερα το σύστημα και τη RAM. Δυστυχώς όμως πολλά extensions δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη για την 3η έκδοση.
  2. Η μπάρα διευθύνσεων ονομάζεται πλέον "Awesome Bar". Όταν πληκτρολογείτε κάτι(blog) σε αυτή εμφανίζεται από κάτω μία λίστα που περιέχει όσες σελίδες έχετε επισκευθεί και περιέχουν αυτή τη λέξη στο url(url=http://www.blogger.com) τους, στον τίτλο τους ή στα tags τους. Επιπλέον αν έχετε gmail εμφανίζει τα μηνύματα που περιέχουν τη λέξη αυτή στον τίτλο τους.
  3. Πλέον όταν επισκεύθεστε κακόβουλες ιστοσελίδες οι οποίες προσπαθούν να εισάγουν malware στον υπολογιστή σας ο Firefox εμφανίζει μία πλήρη σελίδα που σας πληροφορεί για την απειλή και πολλά άλλα. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά την περιήγηση στη σελίδα.
  4. Στην 2η έκδοση μπορούσατε να αυξήσετε το μέγεθος των γραμμάτων. Τώρα πια μπορείτε να κάνετε zoom σε όλα τα στοιχεία της σελίδας όπως εικόνες.
  5. Τελευταία άφησα τα αγαπημένα μου Bookmarks ή αλλιώς Σελιδοδείκτες(βλέπε Αγαπημένα στον Ιnternet Explorer). Σας αρέσει μία σελίδα; Απλά κάνετε κλικ στο αστέρι που υπάρχει δίπλα από το url και αυτή αποθηκεύεται για να τη βλέπετε όποτε θέλετε. Τέλος μπορείτε search τα Bookmarks αν έχετε πολλά και ψάχνετε κάποιο μέσα στο χαμό ;-)
Ελπίζω να σας άρεσε και να βοήθησε αν θέλατε να επιλέξετε έναν πολύ καλό browser.

Δεν υπάρχουν σχόλια: