Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

The Schoolwave

Τo Schoolwave είναι ένα φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων, χωρίς βραβεύσεις και ανταγωνισμούς, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξεφύγουν από την πλήξη του ελληνικού σχολείου και να παίξουν τη μουσική που «γουστάρουν» πάνω σε μια μεγάλη σκηνή με άψογο ηχητικό εξοπλισμό. Το φεστιβάλ γίνεται εδώ και τρία χρόνια στο τέλος Ιουνίου, λίγο μετά τις εξετάσεις, και παίρνει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης μαθητικής γιορτής. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ακούγονται όλα τα είδη μουσικής ,από ροκ ,μέταλ, τζαζ, ποπ, χιπ-χοπ, πανκ, σκα-πανκ…μέχρι και παραδοσιακά!!! Στο Schoolwave μετέχουν 21 μαθητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, επιλεγμένα ανάμεσα σε εκατοντάδες συγκροτήματα που δηλώνουν συμμετοχή. Την επιλογή κάνουν: ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, τα συγκροτήματα Raining Pleasure και Rotting Christ, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης και ο Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans. Στον χώρο του φεστιβάλ γίνονται την ίδια στιγμή πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: graffiti, breakdance show, επίδειξη bmx και skate σε ειδική ράμπα, τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 και λοιπά. Επίσης, διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Video Games, απ’ το οποίο προκύπτει η Εθνική Ομάδα που εκπροσωπεί κάθε χρόνο την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ηλεκτρονικού Αθλητισμού.
Στο Schoolwave 2008 θα προσκληθούν και μαθητικά συγκροτήματα από την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο στόχος είναι να γίνει το φεστιβάλ ένας τόπος συνάντησης νέων ανθρώπων με αφορμή τη μουσική. Τον θεσμό στηρίζουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους γνωστοί καλλιτέχνες. Τις προηγούμενες χρονιές εμφανίστηκαν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure και άλλοι. Φέτος, θα εμφανιστεί το Σάββατο 5 Ιουλίου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, στη μοναδική συναυλία που θα δώσει αυτό το καλοκαίρι. Διοργάνωση φεστιβάλ:ομάδα schooligans (http://www.theschooligans.gr/) με την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα.

1 σχόλιο:

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Μπορεί να έπαψα είμαι μαθητής αρκετά χρόνια, ωστόσο θα είμαι στο Schoolwave και τις τρεις ημέρες για να κτυπηθώ με τους μάγκες!

Ελπίζω και εσείς το ίδιο.