Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2008

Η Microsoft έδωσε άλλους έξι μήνες παράταση στην δυνατότητα μεταβάσης από τα Vista στα XP

Παράταση ζωής 6 μηνών στα Windows XP δίνει η Microsoft. Με ανακοίνωση της την Παρασκευή επιβεβαίωσε τις φήμες και έτσι οι κατασκευαστές υπολογιστών θα μπορούν να δίνουν στους πελάτες τους την δυνατότητα μετάβασης από τα Windows Vista Ultimate ή Business στα XP Professional έως την 31η Ιουλίου 2009. Η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Ιανουαρίου 2009. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με ένα recovery CD Windows XP.

Η ανακοίνωση έρχεται παράλληλα με την νέα διαφημιστική καμπάνια, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την προώθηση των Vista που θα στοιχίσει 300 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια στιγμή φήμες αναφέρουν πως μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των Windows 7, του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Οι φήμες αυτές επιβεβαιώνονται κατά έναν τρόπο από πληροφορίες που αναφέρουν πως θα δοθεί και νέα παράταση, πέραν της 31ης Ιουλίου. Κάτι που ίσως να σημαίνει πως η Microsoft θέλει να καταστήσει πιο εύκολη την μετάβαση από τα XP στα Windows 7 προσπερνώντας τα Vista.

Υπενθυμίζεται πως η Microsoft επιτρέπει ακόμα την πώληση Windows XP Home Edition σε φθηνούς υπολογιστές (netbooks και sub-netbooks).

Πηγή: adslgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: