Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Google με…βασιλική “σφραγίδα”


Μια φωτογραφία προφίλ της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ και μία χρυσή κορώνα πάνω από το γράμμα Ε της φέρει στο λογότυπό της η βρετανική ιστοσελίδα της Google, με αφορμή την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στην έδρα της εταιρείας στο Λονδίνο.
H Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου πραγματοποιούν την Πέμπτη (16/10) επίσκεψη στα τεράστια γραφεία του κολοσσού του Διαδικτύου, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το παλάτι του Μπάκινγχαμ στο κεντρικό Λονδίνο.
Το βασιλικό ζεύγος αναμένεται να συναντηθεί με κορυφαία στελέχη της Google και να ενημερωθεί για τη μηχανή αναζήτησης, τις διαφημιστικές δραστηριότητες και την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας. Επίσης θα συναντήσει μικρούς νικητές διαγωνισμού του Google αλλά και επισκέπτες του YouTube που μπαίνουν στην ειδική κατηγορία που έχει δημιουργηθεί με «βασιλικά» βίντεο που τα ελέγχει το Buckingham.
Η Ελισάβετ έχει ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα το δικό της κανάλι μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας με τα βίντεο YouTube, όπου τα πάντα από παντού μπορούν να «ανέβουν» και να τα δει ο καθένας. Το κανάλι περιέχει 54 βίντεο αφιερωμένα στη βασιλική οικογένεια και τα έχουν δει περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο. (Αν και μάλλον η πλειοψηφία πρέπει να είναι Βρετανοί).
Η σχέση της εκπροσώπου του πιο αρχαίου – και για πολλούς απηρχαιωμένου- θεσμού, με το πιο «λαϊκό» από άποψης συμμετοχής και μοντέρνο από άποψης χρονικής εμφάνισης μέσου, του Ίντερνετ έχει αρχίσει από το 1976. Τότε έστειλε ένα mail κατά την επίσκεψή της σε μια στρατιωτική βάση.
Το 1997 η βασίλισσα ξεκίνησε το δικό της site στο Ιντερνετ, το «βασιλικό site». Ονομάζεται Official Site of the British Monarchy δηλαδή «επίσημος ιστότοπος της βρετανικής μοναρχίας». Επίσης, απο το 2006 η Ελίζαμπεθ δημοσιεύει το ετήσιο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της προς το βρετανικό λαό μέσω του site και αν θέλει κάποιος το κατεβάζει για να το έχει.
Κατά την επίσκεψη στο Google, η βασίλισσα της Αγγλίας θα κληθεί να «ανεβάσει» ένα βίντεο στο επίσημο βασιλικό κανάλι στο YouTube.
Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: