Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Hellenic Quest (?)

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Δείτε στο σχετικό link ολόκληρο το κείμενο που αναφέρεται στο Hellenic Quest από το site της ελληνικής πρεσβείας.


Είναι όλα όπως φαίνονται;

1. Μια απλή αναζήτηση για «Hellenic Quest» στο Google, έχει περίπου 110 αποτελέσματα και σχεδόν κανένα δεν είναι από site μη-ελληνικό ή μη διαχειριζόμενο από έλληνες. (Η μόνη εξαίρεση είναι ένα site που έχει τους πιο συνηθισμένους συνδυασμούς λέξεων που περιέχουν τη λέξη CNN βάσει του google). Αφού λοιπόν το πρόγραμμα προωθείται από το CNN, λογικό δεν θα ήταν να διαφημίζεται από ξένα site?

2. Πάλι στην αναζήτηση του google, αν πληκτρολογήσει κάποιος «griego programa Hellenic quest» (griego programa= ελληνικό πρόγραμμα) τα αποτελέσματα δεν οδηγούν όχι σε site για download του προγράμματος, αλλά ούτε καν σε σχετικό άρθρο (!!) Ειδικά στα
ισπανικά -αφού γι’ αυτούς προορίζεται αρχικά το πρόγραμμα- γιατί δεν υπάρχει κανένα σχετικό αποτέλεσμα του google;

3. Ο αναφερόμενος Τζον Σκάλι ήταν όντος πρόεδρος της apple, αλλά μέχρι το 1993.(Βάσει του Wikipedia μιλάω).Οπότε …μάλλον δύσκολο να τον επανέφεραν ειδικά για το Hellenic quest.

Δεν υπάρχουν σχόλια: