Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

Το κορίτσι με την όραση ακτίνων X

Νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία ισχυρίζεται ότι διαθέτει ένα εξαιρετικό χάρισμα που της επιτρέπει να ρίξει ματιές μέσα στο ανθρώπινο σώμα!
Η ιστορία της Natasha Demkina μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ιστορίας επιστημονικής φαντασίας, όμως η Natasha μπορεί να δει μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να διαγνώσει ιατρικά προβλήματα χωρίς τη βοήθεια ιατρικού εξοπλισμού.


Η μητέρα της Natasha, Tatyana Vladimovna, αναφέρει ότι η κόρη της καθώς μεγάλωνε έδειχνε να είναι όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, αν και λίγο πιο ώριμη. Η Natasha μάθαινε πολύ γρήγορα, κατάφερε να μιλήσει σε ηλικία 6 μηνών και όταν έγινε 1 ετών κατάφερε να απαγγείλει Pushkin. Σε ηλικία 3 ετών, η μικρή Natasha είχε μάθει την αλφαβήτα και ήξερε να χειρίζεται όχημα για κίνηση στα χιόνια. Όταν η Natasha έγινε 10 ετών, πήγε στο νοσοκομείο για αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης. Ένα μήνα αργότερα η Natasha άρχισε να παρατηρεί ότι μπορεί να δει από μέσα το ανθρώπινο σώμα. Όπως είπε στην έντρομη μητέρα της, μπορούσε να δει κάτι που έμοιαζε με την άκρη μιας ηλεκτρικής σκούπας, δύο φασόλια και μια ντομάτα μέσα στο σώμα της. Η Tatyana πίστεψε τη μικρή της κόρη, αν και δε χρησιμοποιούσε τα σωστά λόγια για να περιγράψει τα έντερα, τα νεφρά και την καρδιά της μητέρας της.


Στο νοσοκομείο της πόλης Saransk, στη Δυτική Ρωσία, οι γιατροί έκαναν μια σειρά από εξετάσεις για να ανακαλύψουν ότι η μικρή Natasha έχει όντως διαπεραστική όραση. Σε μια από τις εξετάσεις η Natasha ζωγράφισε το εσωτερικό του στομάχου ενός γιατρού, σχηματίζοντας ένα σκοτεινό σημείο σε σημείο που ο προηγούμενος είχε έλκος. Επίσης, διαφώνησε με τη διάγνωση ενός ασθενούς για καρκίνο, λέγοντας ότι μπορούσε να δει μόνο μια μικρή κύστη. Περαιτέρω εξετάσεις στον ασθενή απέδειξαν ότι η Natasha είχε δίκιο.
Η Natasha μεταφέρθηκε στην Αγγλία και εντόπισε όλα τα θραύσματα και μεταλλικά κομμάτια στο σώμα μιας γυναίκας που αναμίχθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η γυναίκα ήταν πλήρως καλυμμένη και δεν είχε κάποια ορατά σημάδια για το πώς ή που είχε τραυματιστεί.

Στη συνέχεια ακολούθησαν εξετάσεις από τις επιτροπές Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal (CSICOP) και Commission for Scientific Medicine and Mental Health (CSMMH) για την επιστημονική επιβεβαίωση των ισχυρισμών της νεαρής Ρωσίδας. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν με ένα αρχικό στάδιο, το οποίο, εάν περνούσε, τότε οι επιστήμονες θα συνέχιζαν με περαιτέρω έρευνες και εξετάσεις. Ωστόσο η Natasha κατάφερε να δει μόνο 4 από τους 7 στόχους, ενώ οι επιστήμονες είχαν θέσει ως όριο τους 5 στόχους για τη συνέχιση των ερευνών.


Οι υποστηρικτές της Natasha συνεχίζουν να πιστεύουν ότι έχει ξεχωριστές δυνάμεις και ισχυρίζονται ότι οι εξετάσεις ήταν λανθασμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: