Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2008

Αρχή με 7-Zip!!

Λοιπόν, ξεκινώντας, αυτή είναι η δεύτερη φορά που γράφω για το XG2. Αποφάσισα (ύστερα από ώριμη σκέψη – που λέει ο λόγος) να ασχοληθώ με θέματα που αφορούν τον υπολογιστή, το web και τη διασκέδαση.

Αυτή τη φορά θα αναφερθώ σε ένα προγραμματάκι που πιστεύω ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολλούς. Πριν, θα ήθελα να αναφέρω ότι όλο το υλικό που δημοσιεύω είναι freeware και δωρεάν στην αγορά. Το πρόγραμμα με το οποίο θα ασχοληθώ είναι το 7-Zip πρόγραμμα που ανοίγει αρχεία zip (κάτι που κάνει και το ενσωματωμένο πρόγραμμα των Windows) αλλά και αρχεία rar. Μόλις κατεβάσετε το φάκελο και τον κάνετε unzip (ο κωδικός αυτή τη φορά είναι Luffy), κάντε τον αποκοπή και επικόλληση στο φάκελο Program Files του σκληρού σας δίσκου. Ύστερα ανοίξτε τον και ψάξτε για το αρχείο(exe) 7zFM.exe. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και αποστολή προς επιφάνεια εργασίας(δημιουργία συντόμευσης). Πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε το πρόγραμμα. Τώρα περιηγηθείτε στους φακέλους και στην επιφάνεια εργασίας σας, βρείτε τα αρχεία zip και rar που θέλετε και ανοίξτε τα γρήγορα, χωρίς κόπο. Κάντε κλικ στο αρχείο που θέλετε και αποσυμπίεση. Προσθέστε και τον κωδικό αν χρειάζεται(θυμίζω – Luffy). Τέλος, μπορείτε κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε οπουδήποτε φάκελο να τον μετατρέπετε σε zip ή rar μέσω του 7-Zip. Έτσι, θα εξοικονομείτε αποθηκευτικό χώρο και με την χρήση κωδικών θα ασφαλίζεται τα δεδομένα σας(κοιτάξτε μην ξεχάσετε κανέναν κωδικό και μετά τρέχετε ;-)

Κατεβάστε το αρχείο εδώ. (Μέγεθος 1,1 ΜΒ)

Χρησιμοποιείστε τα σχόλια για να εκφράσετε απορίες και δυσκολίες. Πείτε μου αν το άρθρο ήταν χρήσιμο.

Τα άρθρα μου δημοσιεύονται και στο blog μου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επίσης να αναφέρω ακομα λίγα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλεία του 7-zip... kgb(για μένα ειναι το καλύτερο στο είδος του) και τώρα πια οι καινούριες εκδόσεις των winrar και winzip(κυριως της winzip έχει βελτιστοποιηθεί σε πάρα πολλά επίπεδα)

αν σας ενδιαφέρουν προγράμματα που κάνουν την ιδια δουλεία σε unix based λειτουργικά, θα σας δώσω μερικα :)