Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Πρωταθλητής με παρατράγουδα ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ

protathlitis panathinaikosΠρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός ύστερα από τη νίκη του χθες, Τετάρτη, επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα πλούσιος σε θέαμα και εναλλαγές, όμως στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός επικράτησε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Ολυμπιακός κατέβαλε υπερπροσπάθεια στη συνέχεια, αλλά δε κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά.

Για άλλη μια φορά σε αυτή τη σειρά αγώνων το "παιχνίδι" antikeimena sto manouseli σημάδευσαν οι πράξεις των οπαδών. Εκείνων που 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα εκτόξευσαν αντικείμενα προς τους παίκτες και προπονητές του Ολυμπιακού, αλλά και εκείνους που χειροκρότησαν το άλει-ουπ κάρφωμα του Γουντς. Τέλος, αξίζει να σχολιαστεί η αντίδραση του Δημήτρη Διαμαντίδη, παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα δεν πανηγύριζε, μα προσπαθούσε σα τρελαμένος και απελπισμένος να ηρεμίσει τους "φιλάθλους" του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είπε μετά τη λήξη του αγώνα :«Τι να κάνω το πρωτάθλημα, αν κινδυνεύουν οι ζωές μας σε κάθε ματς. Και δεν μιλάω μόνο για το ΟΑΚΑ, αλλά και το για το ΣΕΦ. Κάτι δεν πρέπει να γίνει, δεν ξέρω τι, να κάτσουμε όλοι και να σκεφτούμε, παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Δεν είναι κατάσταση αυτή, να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να μην μπορούν να κάτσουν στον πάγκο, τον Βασιλειάδη να κουτσαίνει από πέτρα που έφαγε και να φοβάσαι μη φας καμιά σφαίρα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του Παναθηναϊκού, που είναι φίλοι και γνωριζόμαστε χρόνια. Στο παιχνίδι, ήταν καθοριστική η τρίτη περίοδος όπου μείναμε πίσω στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο εκτέλεσε 17 βολές και θεωρήθηκε ότι ήμασταν κουρασμένοι και κάναμε πιο εύκολα φάουλ. Δεν νομίζω, ότι ήμασταν κουρασμένοι, είχαμε χρόνο για ξεκούραση με τόσες βολές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: