Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

Οι Led Zeppelin(1968-1980)

Οι Led Zeppelin ήταν Αγγλικό ροκ συγκρότημα, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή στην ιστορία της μουσικής. Αποτελούνταν από τέσσερα μέλη: τον Τζίμι Πέιτζ (κιθάρα), τον Ρόμπερτ Πλαντ (τραγούδι, φυσαρμόνικα), τον Τζον Πωλ Τζόουνς (μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο) και τον Τζον Μπόναμ (ντραμς). Θεωρούνται πρωτοπόροι στην δημιουργία νεώτερων ειδών μουσικής, όπως το heavy metal και το hard rock (που κυριάρχησαν τις δεκαετίες του '70 και του '80) και η μουσική τους είχε επιρροές από άλλα είδη όπως η σόουλ, τα blues και το ροκαμπίλι. Το 1980 και μετά τον τραγικό θάνατο του Τζον Μπόναμ, τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να διαλύσουν το συγκρότημα γιατί δεν ήθελαν να αλλοιωθεί το αρχικό τους σχήμα.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2007 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια, σε μοναδική συναυλία στην αρένα Ο2 του Λονδίνου, ενώπιον 20.000 θαυμαστών τους.

Δισκογραφία:

Εξώφυλλο άλμπουμ Ημ. Κυκλοφορίας Τίτλος
image 12 Ιανουαρίου 1969

Led Zeppelin

image 22 Οκτωβρίου 1969

Led Zeppelin II

image 5 Οκτωβρίου 1970 Led Zeppelin III
image 8 Νοεμβρίου 1971 Led Zeppelin IV
image 28 Μαρτίου 1973 Houses of the Holy
image 24 Φεβρουαρίου 1975 Physical Graffiti
image 31 Μαρτίου 1976 Presence
image 15 Αυγούστου 1979 In Through The Out Door

Δεν υπάρχουν σχόλια: