Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Πως η Coca-Cola και η Pepsi μας “βοηθούν”


1. μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα.
2. μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας!
3. καθαρίζετε και τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από τη διάβρωση.
4. διώχνετε την σκουριά.
5. μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα.
6. εξαφανίζει και την θολούρα από το παρμπρίζ σας.


Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε…..


Πληροφοριακά:


Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών τύπου coke είναι 3,4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή για να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.


Αντίκτυπο:


Το σώμα μας έχει μια ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα, το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ’ όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διάφορων αρρωστιών.


Παραδείγματα:


Πριν από μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke» . Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επιτόπου από την υπερβολική δόση μελανικής διοξίνης στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονώσεως. Από τότε ο πρύτανης απαγόρευσε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από το θάνατό μας.


(φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά μας)

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος είπε...

Κοίτα τι μπορεί να πάθεις. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, ιδιαίτερα χρήσιμο!