Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Η Logitech παρουσίασε κάμερες ασφαλείας


Η γνωστή εταιρία παρουσίασε εύκολες στην εγκατάσταση κάμερες που προσφέρουν ενημέρωση για ανίχνευση κίνησης μέσω email αλλά και οnline επόπτευση μέσω Internet.
H Logitech παρουσίασε 2 μοντέλα καμερών για προσωπικό υπολογιστή που διαθέτουν αναλυτικές οδηγίες, στήνονται μέσα σε 15 λεπτά και προσφέρουν ασύρματη παρακολούθηση μέσω οποιουδήποτε PC με σύνδεση internet, αλλά και αυτοματοποιημένη αποστολή email ειδοποίησης όταν διαπιστωθεί κίνηση στο χώρο που παρακολουθείται.
Τα 2 μοντέλα διατίθενται στην αγορά είτε ως starter pack (το βασικό σύστημα παρακολούθησης) είτε ως add-on κάμερες, που μπορούν να προστεθούν μετέπειτα στη εγκατάσταση. Τα βασικά πακέτα είναι το Logitech Indoor Video Security Master System και το Logitech Outdoor Video Security Master System. Αντίστοιχα, τα πακέτα επέκτασης είναι τα Logitech Indoor Add-On Camera και Logitech Outdoor Add-On Camera.
Για τη μέγιστη ευκολία εγκατάστασης τα συστήματα ασύρματης βιντεοσκόπησης ασφαλείας της Logitech χρησιμοποιούν την καινοτομική τεχνολογία HomePlug για σύνδεση και μετάδοση δεδομένων μέσω των υπαρχόντων καλωδιώσεων ηλεκτρικού ρεύματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί ο κάθε χρήστης μέσα σε 15 λεπτά να έχει εγκαταστήσει μια κάμερα ασφαλείας, χωρίς να χρειαστεί εξτρά καλωδιώσεις και πολύπλοκες δικτυακές ρυθμίσεις, σε 3 απλά βήματα: Εγκαθιστά το λογισμικό στον υπολογιστή του, συνδέει το δέκτη USB και μετά τοποθετεί την κάμερα οπουδήποτε στο χώρο. Η τεχνολογία HomePlug προσφέρει και κρυπτογράφηση δεδομένων, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.
Αμέσως μόλις εγκαταστήσετε μια ή περισσότερες κάμερες, μπορείτε να δείτε στο PC σας είτε ζωντανή είτε μαγνητοσκοπημένη εικόνα του χώρου. Οι «έξυπνες» κάμερες ανιχνεύουν την κίνηση στο χώρο και αμέσως καταγράφουν αρχεία βίντεο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, επιτρέποντας την αναπαραγωγή και αρχειοθέτηση τους. Το λογισμικό είναι απλό και επιτρέπει εύκολη πλοήγηση και παραμετροποίηση κάθε λειτουργίας.
Aκόμη και όταν είστε εκτός του χώρου σας μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο χάρις στις κάμερες ασφαλείας της Logitech. Αν ανιχνεύσουν κίνηση, μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημα ώστε να σας στείλει ένα μήνυμα συναγερμού είτε στο email σας είτε στο κινητό σας. Επίσης, μπορείτε με τον κωδικό σας να συνδεθείτε μέσω Internet με τον οικιακό σας υπολογιστή (π.χ. από τον υπολογιστή του γραφείου ή ένα κινητό τηλέφωνο με Windows Mobile λογισμικό) και να δείτε αμέσως βίντεο σε πραγματικό χρόνο από το χώρο σας.
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: