Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

House Dance:ο χορός των clubs!!!!

Η μουσική House.......
...που συνοδεύει το house dance, σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο:εδώ και χρόνια οι φανατικοί clubbers χορεύουν στους έντονους ρυθμούς της.
Όμως.....
...ο πραγματικός χορός house,δεν είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να χορεύεται στα κλαμπ.Μόλις τα τελευταία χρόνια χρόνια άρχισε να δίδασκεται στις σχολές χορού όπως είναι στην πραγματικότητα, έτσι ώστε οι αληθινοί λάτρεις του να μάθουν να τον χορεύουν στην αυθεντική και σωστή μορφή του!
Αρχές δεκαετίας του '80...
...στα νυχτερινά κλαμπ του Σικάγο και της Νέας Υόρκης, γεννιέται ένας νέος χορός, σε πειραματικό στυλ, με αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.Το house dance, όπως ονομάζεται, από τότε πάει <<χέρι-χέρι>> με την έντονη μουσική, που είναι γνωστή σε όλους μας ως house.Δίνει έμφαση στην κίνηση των ποδιών όσο και στις <<κυματοειδείς>> φιγούρες του κορμού.Ποιος θα φανταζόταν ότι μετα από χρόνια αυτό το είδος χορού θα αγαπιόταν τόσο πολύ, για να φτάσει να αποτελεί, σήμερα, έναν από τους πιο λατρεμένους χορούς των κλαμπ σε όλο τον κόσμο!
Οι φήμες λένε.....
...ότι το όνομα house προέρχεται από το Warehouse, ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σικάγο, όπου παιζόταν η συγκεκριμένη μουσική.Αντίστοιχα, από εκεί <<βαφτίστηκε>> και ο αντίστοιχος χορός.
House dance, δηλαδή.....
...ένας χορός με ,<<χαρακτήρα>> και έντονο ρυθμό, που έχει δεχθεί έντονες επιρροές από αφρικανικούς χορούς, χωρίς βέβαια να λείπουν και στοιχεία από άλλα είδη.Οι κινήσεις του, καθαρές και αβίαστες, εκπέμπουν ηρεμία, αλλά στην ουσία είναι γεμάτες ενέργεια!!!
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΥΛ ΤΟΥ House Dance.........
μη φύγετε περιμέντε το!!!!!!

1 σχόλιο:

V-REP είπε...

ouaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
GAMATO!!!!