Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2008

Tα βιολογικά είναι πιο θρεπτικά.


Τα βιολογικά προϊόντα , σύμφωνα και με δεκάδες μελέτες που έχουν γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέρουν στον καταναλωτή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε θρεπτικά συστατικά. Ο λόγος είναι απλός: λόγω του τρόπου καλλιέργειας , το τελικό προϊόν έχει λιγότερη περιεκτικότητα σε νερό και έτσι ανά μονάδα βάρους τα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες κ.λ.π.)βρίσκονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Με απλά λόγια ,αγοράζονται 700 γραμμάρια βιολογικές ντομάτες το ισοδύναμό τους σε συμβατικές μπορεί να είναι και 1.000 γραμμάρια και αν η σύγκριση γίνει με κάποιο θερμοκηπιακό προϊόν της Βόρειας Ευρώπης ,τότε πιθανών η ψαλίδα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Η απάντηση λοιπόν στο μοντέλο διατροφής που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι σαφώς η μεσογειακή δίαιτα , αλλά η προέλευση των φρούτων και των λαχανικών κάνει την διαφορά. Ντόπια, εντός εποχής και βιολογικά .Αυτό είναι το τρίπτυχο για να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: