Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Τεχνολογικά νέα !

Ρεύμα από τον ήλιο

Κάνοντας την ηλιοθεραπεία ή τη βόλτα σας μπορείτε παράλληλα να επωφεληθείτε για να «μαζέψετε» ηλιακή ενέργεια και να αποκτήσετε ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσετε το κινητό τηλέφωνό σας ή τον φορητό υπολογιστή σας. Το Solio Hybrid 1000 είναι ένας φορητός ηλιακός συλλέκτης ο οποίος αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια σε μια μπαταρία 1.000 mAh και μπορεί να τη διατηρήσει ως και για έναν χρόνο. Μπορείτε να τον κρεμάσετε στο σακίδιό σας ή απλώς να τον αφήσετε δίπλα σας στην πλαζ. Η μπαταρία του γεμίζει πλήρως με δέκα ώρες έκθεσης στον ήλιο, αν όμως είστε βιαστικοί, μία ώρα έκθεσης αρκεί για να φορτίσετε ένα κινητό τηλέφωνο.


Υποβρύχιο αυτοκίνητο


Το πρώτο υποβρύχιο αυτοκίνητο - κατ' εξοχήν όχημα του εφετινού καλοκαιριού - παρουσιάστηκε τον χειμώνα από την ελβετική εταιρεία Rinspeed. Δίπορτο και κάμπριο, το sQuba χρησιμοποιείται σαν ένα απλό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην ξηρά, με μια απλή κίνηση όμως μπορεί να «κλείσει» και να μετατραπεί σε υποβρύχιο όχημα για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις. Δύο μάσκες συνδεδεμένες με μια δεξαμενή αέρα επιτρέπουν στους επιβάτες να αναπνέουν κάτω από το νερό, ενώ η προώθηση (με μέγιστη ταχύτητα 3 χλμ. την ώρα και αυτονομία τριών ωρών) εξασφαλίζεται από δύο ηλεκτροκίνητους κινητήρες. Ενας τρίτος ηλεκτροκίνητος κινητήρας υποστηρίζει την κίνηση στην ξηρά, με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα και αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Προς το παρόν η τιμή του είναι μάλλον απαγορευτική για πολλούς: κυμαίνεται γύρω στις 900.000 ευρώ.

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Τι είναι καλύτερο να πάρεις ένα, δύο, τρία σπίτια ή ένα αυτοκίνητο;
Τι άλλο θα κάνει ο άνθρωπος;!!

stamatina είπε...

to autokinito einai upervoliko, omws dn pauei na einai mia e7eli7i. mn 7exname oti ena pc to 1995 to epairnes 700 xiliades draxmes TOTE (alli a7ia xrimatwn) kai twra vriskeis me 400 eurw.oi times peftoun se ola ta proionta. ara poli makropro8esma 8a einai kati pio sini8ismeno.eimaste protoporiako k provlepsimo blog...dn vazoume pe7e gelase anartiseis:P otan 8a eisai pappous, ta eggonia sou 8a se pigainoun volta me ena tetoio!

stavroula είπε...

poli praktikos o iliakos sullektis padws!!!oson afora to auto/to-ipobrixio einai mia polli prwtotipi efeuresi.